Soldaten spreken passanten op straat aan in Limburg

Soldaten gaan volgende week een legeroefening in Limburg houden. En maandag zullen ze voor het eerst voorbijgangers op straat aanspreken. De oefening wordt in Hasselt, Peer, Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg en Hechtel-Eksel gehouden.

Het leger wil de operationele communicatie oefenen in functie van operaties in het buitenland, zoals Mali en Afghanistan. "De bedoeling is dat onze lokale communicatieteams tijdens deze oefening echt leren om contact te leggen met burgers, zodat ze ook later in het buitenland kunnen worden ingezet", zegt Françoise Verbanck, de majoor die de oefening coördineert. "De militairen zullen voorbijgangers aanspreken, maar mensen kunnen de militairen ook zelf benaderen als ze vragen hebben."

De militairen zullen ook langsgaan bij de burgemeesters, de brandweer, civiele bescherming en het Rode Kruis. "Met die instanties hebben we op voorhand afspraken gemaakt zodat we aan de hand van een rollenspel kunnen oefenen."

Meest gelezen