Stedelijk Lyceum Lamorinière wint "Ster van Europa"

Het Stedelijk Lyceum Lamorinière in Antwerpen organiseert al jarenlang buitenlandse stages voor leerlingen gastronomie, animatie in de ouderenzorg, kinderzorg, zorgkunde en jeugd- en gehandicaptenzorg. Dit jaar wint ze de "Ster van Europa" omdat ze de Europese samenwerking naar een hoger niveau tilt.

50 leerlingen van het Stedelijk Lyceum Lamorinière, met verschillende achtergronden, overtuigingen en levensvisies, kunnen met Erasmus+-subsidies 4 weken op stage naar Frankrijk, Finland, Spanje of Malta. Het is voor de school belangrijk dat leerlingen uit andere dan de ASO-richtingen ook de kans krijgen om buitenlandse ervaring op te doen.

Dankzij dit Erasmus+-project komen hun leerlingen voor de eerste keer echt in contact met een andere Europese samenleving. Het bezorgt het Lyceum nu de "Ster van Europa". Die prijs wordt georganiseerd door het Vlaams-Europees Verbindingsagentschap (VLEVA), in samenwerking met onder andere de Vlaamse steden en provincies. Er waren meer dan 50 unieke inzendingen.

“We zijn verheugd met de respons op dit initiatief. Dit toont alvast aan dat Vlaanderen en Europa verbonden zijn. En dat Vlaanderen en Vlamingen actief zijn in en met Europa. Ook al is dat niet altijd voor iedereen even duidelijk of zichtbaar”, aldus Jan Buysse, algemeen directeur VLEVA. 

Meest gelezen