Video player inladen...

Twee doden bij botsing van trein en vrachtwagen in Italië

Bij een treinongeluk in de buurt van de Italiaanse stad Turijn zijn 2 doden en 18 gewonden gevallen. Een vrachtwagen geladen met zwaar transport was door een overweg gereden op het moment dat de spoorwegbomen zich al aan het sluiten waren.

Het ongeluk deed zich gisteravond voor bij een spoorwegovergang in Caluso, in het noorden van Italië. Een trein botste er op een zwaar transport dat geblokkeerd stond op de overweg. "Rond 23.20 uur reed de trein Turijn-Ivrea-Aosta in op een voertuig dat door de spoorwegbomen gereden was op het moment dat die zich aan het sluiten waren", zegt het spoorbedrijf RFI. De spoorwegbomen werkten naar verluidt prima.

Door de botsing zijn drie wagons van de trein ontspoord. Er zijn zeker 2 doden en 18 gewonden gevallen, van wie enkelen er erg aan toe zijn. Een van de dodelijke slachtoffers is de machinist van de trein. De hulpdiensten hebben de hele nacht gewerkt om de slachtoffers te bevrijden.

Volgens Italiaanse media ging het om een uitzonderlijk transport, geladen met containers. Het voertuig had een Litouwse nummerplaat.

Meest gelezen