Video player inladen...

Traiteurzaak moet tijdelijk sluiten: al 60 kinderen uit 15 scholen besmet met salmonellabacterie

Het probleem met salmonella in enkele scholen in Oost- en West-Vlaanderen is een stuk groter dan eerst gedacht. Al 64 kinderen uit 15 scholen hebben een voedselvergiftiging opgelopen door het eten van lasagna. De traiteur die de maaltijden leverde, moet tijdelijk sluiten, beslist het Federaal Voedselagentchap FAVV.

Gisteren werden al een tiental leerlingen uit verschillende Vlaamse scholen opgenomen in het ziekenhuis met een voedselinfectie, waarschijnlijk veroorzaakt door een salmonellabacterie. De verschillende scholen kopen hun maaltijden bij dezelfde traiteur.

Het aantal zieke kinderen is ondertussen opgelopen tot 64 en dat uit 15 verschillende scholen. Uit voorzorg heeft het FAVV daarom besloten om de traiteur tijdelijk te laten sluiten. Er zullen vanavond nog nieuwe stalen worden genomen bij de traiteur. "Het FAVV stelt alles in het werk om de exacte oorzaak van deze voedselvergiftigingen te weten te komen. We zullen voortdurend informatie verspreiden over de evolutie van deze situatie", klinkt het.

Bij een eerste inspectie gisteren werd nog geen verband gevonden tussen de zieke kinderen en de traiteur. 

Het FAVV geeft nog mee wat de mogelijke symptomen van een salmonella-infectie zijn: koorts, darmklachten en diarree. Deze treden op 12 tot 48 uur na het eten van een besmet voedingsmiddel. Kinderen die dergelijke symptomen vertonen moeten onmiddellijk een arts raadplegen. Eén van de gevolgen van een salmonella-besmetting is uitdroging, en dit moet nauwlettend in het oog worden gehouden. 

Het meldpunt van het Voedselagentschap staat steeds ter beschikking van de ouders en van de consumenten in het algemeen voor elke vraag of probleem inzake voedselveiligheid: 0800/13 550

VIDEO: bekijk hieronder het fragment uit "Het journaal"

Video player inladen...

Meest gelezen