Video player inladen ...

Gekantelde vrachtwagen op Brusselse Ring in Wezembeek-Oppem  veroorzaakt zware avondspits

Op de Brusselse Ring is rond drie uur een zwaar ongeval gebeurd in Wezenbeek-Oppem. Een tankwagen heeft vermoedelijk een klapband gekregen en raakte daarbij drie auto's. Eén daarvan is door de middenberm gegaan. In beide richtingen verloopt de avondspits rond Brussel nog steeds erg moeilijk. De binnenring is ondertussen vrijgemaakt, op de buitenring zijn voorlopig nog steeds 2 rijstroken versperd.

De hulpdiensten hebben de Brusselse binnenring ondertussen kunnen vrijmaken. Daar moest slechts één auto getakeld worden. 

Op de buitenring daarentegen zijn momenteel nog altijd twee rijstroken versperd. Enkel de rechterrijstrook is ondertussen vrij. "Door de felle regen wordt alles nog eens bemoeilijkt en vertraagd. Probeer de omgeving zoveel mogelijk te vermijden", zegt Inge Pierloz van de verkeersredactie.

Om de tijdsduur van de afhandeling proberen te beperken, zijn er twee kranen ingezet om de tankwagen recht te trekken. Zo hoeft de tankwagen niet leeggepompt te worden. Er zijn ook twee gewonden afgevoerd naar het ziekenhuis.