15 gewonden bij bomaanslag in Indisch restaurant in Canada

In de buurt van de Canadese stad Toronto is een primitieve bom ontploft in een Indisch restaurant. Volgens de politie zouden twee gemaskerde mannen de bom hebben binnengebracht. Een motief is er nog niet.

De explosie in het restaurant Bombay Bhel vond donderdagavond plaats om half elf lokale tijd in Mississauga, een voorstad van de Canadese stad Toronto. Bij de ontploffing raakten 15 gewond. Drie van hen zouden er erg aan toe zijn.

Volgens de politie hebben twee gemaskerde mannen een primitieve bom binnengebracht en zijn ze daarna vertrokken. Over hun motief is er nog niets bekend. Een terreuraanslag wordt niet uitgesloten, maar omdat het om een restaurant van een lokale Indische keten gaat, wordt ook een racistische daad overwogen. De Indiase regering heeft meteen contact opgenomen met Canada.

Eind april was er in Toronto ook al een aanslag toen een jongeman met een bestelwagen inreed op een groep mensen. Daarbij vielen tien doden. De dader daarvan werd opgepakt en had het vooral gemunt op vrouwen. Uit Facebook-posts van de dader zou blijken dat hij gefrustreerd zou zijn omdat hij niet in staat was om relaties met vrouwen te hebben.

Meest gelezen