Video player inladen...

Allemaal Amerikaan: oog in oog met Kyle Sykes

Elke week laat onze Amerikacorrespondent Björn Soenens een gewone Amerikaan aan het woord. Dit is het verhaal van Kyle Sykes, 27 jaar, uit North Beach, San Francisco.

Kyle Sykes is 27 jaar. Hij woont in North Beach, San Francisco. Kyle is één van die jonge, ambitieuze Amerikanen die het proberen te maken in Silicon Valley.

Hij werkt bij een internet-start-up die een virtuele, bitcoinachtige munt beheert. Kyle werkt in Menlo Park, waar ook Facebook gevestigd is. Het is een regio waar je als arm wordt beschouwd als je minder dan 80.000 dollar verdient.

Kyle komt oorspronkelijk uit Boston aan de oostkust van de VS. Hij groeide rijk en welgesteld op, ging naar privéscholen. Hij trok westwaarts, naar Stanford University.

Soms ontgoochelt Silicon Valley hem: te veel geïnteresseerd in het snelle geld verdienen, maar apathisch tegenover de echte problemen van Amerika.

Kyle droomt van een minder gejaagd leven, een leven als fotograaf en filmmaker, een leven als rondtrekkende nomade, op zoek naar diversiteit en liefde.

Oog in oog met Kyle Sykes. 

Soms ontgoochelt Silicon Valley hem: te veel geïnteresseerd in het snelle geld verdienen, maar apathisch tegenover de echte problemen van Amerika.

Allemaal Amerikaan

VS-correspondent Björn Soenens reist op zijn reportagereizen kriskras door Amerika en komt veel gewone Amerikanen tegen. Ieder heeft zijn verhaal en onze man tekent die graag op. In de loop der weken en maanden zullen de korte videoverhalen van al die Amerikanen een soort staalkaart vormen van de Verenigde Staten, een doorsnee van de diversiteit. Een soort State of the Union.

Hoe staat het land ervoor? Wat denken de gewone Amerikanen zelf? Waar dromen Amerikanen van? Wat hopen ze? Waar zijn ze bang voor? Hoe kijken ze naar hun eigen leven? In korte videogetuigenissen vertellen ordinary Americans – terwijl ze recht in de camera kijken - wie ze zijn, waar ze vandaan komen, en wat ze verwachten van hun leven.

Meest gelezen