Video player inladen...

Ex-judoleraar krijgt twee jaar cel voor aanranding tienermeisjes

De Brusselse correctionele rechtbank heeft een voormalig judoleraar veroordeeld tot twee jaar cel met probatie-uitstel voor het aanranden van drie minderjarige atletes. Volgens de rechtbank misbruikte hij zijn machtspositie als trainer om de meisjes aan te randen. 

De 40-jarige man, die lesgaf aan de Topsportschool van de Vlaamse Judofederatie, had tussen 2006 en 2013 drie opeenvolgende relaties met minderjarige meisjes, naar eigen zeggen met wederzijdse toestemming. Hij gaf op het proces toe dat hij op 30-jarige leeftijd verliefd was geworden op een 14-jarig meisje dat hij jarenlang training gaf. Toen de relatie aan het licht kwam, moest de man gedwongen ontslag nemen. Daarna trok hij weg uit België. In de periode na zijn terugkomst randde hij nog twee andere minderjarige meisjes aan tijdens en na trainingen.

De man gaf voor de rechtbank toe dat hij met twee van de meisjes een relatie had, maar zei dat hij nooit kwade bedoelingen had. Volgens hem was er sprake van wederzijdse verliefdheid. Het openbaar ministerie ging daar niet mee akkoord en vorderde 40 maanden cel. Het verweet de judoleraar de vertrouwensband met zijn leerlingen te hebben misbruikt om de meisjes te kunnen aanranden.

Het gaat hier om ernstige en verwerpelijke feiten en de beklaagde beseft niet dat zijn gedrag maatschappelijk onaanvaardbaar is.

Brusselse correctionele rechtbank

De correctionele rechtbank veroordeelt de man nu tot twee jaar cel met probatie-uitstel. Volgens de rechtbank drong hij zich op ongeoorloofde wijze aan de meisjes op en maakte hij misbruik van zijn macht als trainer. “Het gaat hier om ernstige en verwerpelijke feiten en de beklaagde beseft niet dat zijn gedrag maatschappelijk onaanvaardbaar is.”

Volgens de probatievoorwaarden moet de man een gespecialiseerde behandeling volgen en mag hij geen training meer geven aan minderjarige meisjes, in clubverband noch privé. De man mag ook tien jaar geen enkel beroep of activiteit uitoefenen waarbij hij in contact kan komen met minderjarigen. 

VIDEO: "Terzake" ging vanavond door op de problemen binnen het judo. Herbekijk de reportage hieronder.

Video player inladen...

Meest gelezen