Nicolas Maeterlinck

Fabian Maingain trekt DéFI-lijst in Brussel-stad

Fabian Maingain, de zoon van Kamerlid en DéFI-voorzitter Olivier Maingain, trekt bij de gemeenteraadsverkiezingen in Brussel-stad de lijst van DéFI. De partij haalde bij de vorige lokale verkiezingen twee zetels - ondertussen heeft ze er vier na de overstap van twee Ecolo'ers - en heeft de ambitie om in oktober door te groeien naar zes tot acht zitjes.

Maingain wordt op de lijst gevolgd door voormalig Schaarbeeks gemeenteraadslid Filiz Güles, lokaal DéFI-voorzitter Jean-Louis Peters, ex-senator Mary Nagy en voormalig gemeenteraadslid Francis Heirbaut.

Volgens Fabian Maingain heeft de huidige meerderheid van socialisten en liberalen een aantal dossiers mismeesterd. Hij noemt de voetgangerszone, het nationaal voetbalstadion, concertzaal Cirque Royal en daklozenorganisatie SamuSocial.

Het programma van DéFI inBrussel wordt tegen eind juni afgewerkt, maar DéFi wil een nieuwe beleidscultuur invoeren, onder meer via een decumul van burgemeester en schepenen, het niet vergoeden van afgeleide mandaten en meer burgerparticipatie.

Meest gelezen