Bestuur van Geel doet oproep: "Gooi geen vochtige doekjes in het toilet"

In Geel zijn de pompen van de riolering blijkbaar steeds vaker verstopt door vochtige doekjes en verzorgingsproducten. De stad wil daar nu iets aan doen.

Iedereen betaalt mee voor het ontstoppen van de riolen

Geel gaat via het gemeentelijk infoblad en de digitale kanalen de inwoners nog eens extra informeren over wat je wel of niet mag doorspoelen. Er zijn jaarlijks bijna 40 verstoppingen in Geel waar Aquafin voor moet uitrukken. De kosten lopen hoog op, tot meer dan 300.000 euro per jaar.

"Het ontstoppen van de pompen van de waterzuivering kost ons meer en meer geld", zegt schepen Ben Van Looveren. "Uiteindelijk betaalt iedereen mee voor de facturen die de stad krijgt voor het rioolbeheer. Het is onvoorstelbaar wat Aquafin allemaal vindt, tot schoenen toe. Vochtige doekjes blijken wel dé grote boosdoener." De raad is eigenlijk simpel: spoel enkel toiletpapier door. Zo zit je ook niet met verstoppingen thuis, want daarvoor moet je sowieso zelf betalen.

Meest gelezen