Kat beleeft dolle rit op dak van rijdende auto

Het was even schrikken voor Ronda Rankin eind vorige week toen ze samen met haar gezin op een snelweg in de Amerikaanse staat Nebraska reed. Plots merkte ze immers een dier op, dat zich op het dak van een auto, die bijna 100 km per uur reed, staande probeerde te houden. "Ik dacht eerst dat het een wasbeer was", aldus Rankin op nieuwszender KETV, "Maar toen ik beter keek bleek het om een kat te gaan."

Rankin: "De kat zag er echt angstig uit, alsof ze dacht: "Wat gebeurt er hier allemaal met mij?" Mijn man is dan onmiddellijk beginnen toeteren om de aandacht van de autobestuurder te trekken. Terwijl we gebaarden van: "Er zit een kat op jullie dak!" Meerdere keren zelfs. Maar uiteindelijk had de bestuurder ons door en zette hij zijn auto aan de kant."

KETV wist daarna de eigenaars van de kat, die Rebel bleek te heten, te contacteren. Ze bevestigden dat alles oké was met het huisdier. Rebel zou op het dak gezeten hebben toen ze vertrokken en, eens de auto snelheid gemaakt had, zou de kat niet meer gedurfd hebben om ervan af te springen.

Mark Langan van de plaatselijke dierenbescherming: "Zo’n video hebben we hier nog nooit gezien. Hoe verbazend is het niet dat deze kat op dat dak kan blijven bij zo’n hoge snelheid."

In ieder geval leverde het voorval opmerkelijke beelden op:

Meest gelezen