Knuffels voor betere lucht in Hasselt

Aan basisschool De Hazelaar in het centrum van Hasselt hebben enkele ouders vrijdagmiddag de straat even geblokkeerd. En ze deelden knuffels met een mondmasker uit. Met de actie vragen ze meer aandacht voor de slechte luchtkwaliteit in steden.

Er zijn gewoon teveel auto's in de buurt van scholen, vindt ouder Bern Wijnants: "Ik had mijn zoon Wolf in deze school ingeschreven omdat het dichtbij is en omdat we dan elke dag te voet of met de fiets kunnen gaan. Maar de stoep staat hier altijd vol geparkeerd. We hebben dat al meerdere keren aangekaart bij de stad. En toen heeft hier zelfs een agent gestaan die richtlijnen gaf over het parkeren op de stoep. Dat is toch de omgekeerde wereld."

In Antwerpen, Brussel, Gent en Leuven waren er al gelijkaardige acties.  Maar die in Hasselt was de eerste in Limburg. "Het gaat niet bij deze ene actie blijven", vertelt ouder Junior Mateos. "Anders zou het een een verhaal van eigen kindje eerst worden. De komende weken zullen we aan nog 5 andere scholen actie voeren met de knuffels."

 

Meest gelezen