Mark Demesmaeker ruimt plaats voor Jeroen Hofmans op N-VA-lijst in Halle

Verrassing bij de N-VA in Halle: niet Mark Demesmaeker maar Jeroen Hofmans zal bij de gemeenteraads­verkiezingen lijsttrekker zijn. Demesmaeker zal de lijst wel duwen. Hij zet een stap terug na gezondheids­problemen.

Jeroen Hofmans is de fractieleider voor N-VA in de Halse OCMW-raad en heeft dus veel ervaring. Mark Demesmaeker neemt de beslissing om de lijst niet te trekken na gezondheids­problemen: “Ik zal nu in de eerste plaats aan mijn volledig herstel moeten werken", zegt hij. "Dat zal zeker lukken als ik daarvoor de nodige tijd en rust neem. Maar de gemeente­raads­verkiezingen wachten natuurlijk niet en ik geef daarom graag de kans aan Jeroen om onze ploeg in oktober naar de overwinning te leiden."

Onderzoek

Demesmaeker was bij de vorige gemeente­raads­verkiezingen dé grote winnaar in Halle, maar werd er toch geen burgemeester omdat VD&V, SP.A en Open VLD met elkaar in zee gingen. Demesmaeker zit wél in het Europees Parlement. Hij is onlangs nog met gezondheidsproblemen in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel loopt er ook nog een onderzoek naar Demesmaeker in verband met een schuld aan de fiscus die mogelijk nog niet betaald zou zijn.

Meest gelezen