Meghan Markle heeft haar eigen wapenschild: ziet u de verwijzingen naar haar thuisstaat Californië? 

Meghan Markle - oftewel Hare Koninklijke Hoogheid de hertogin van Sussex - heeft haar eigen wapenschild gekregen, nu ze getrouwd is met prins Harry. Het schild werd vandaag bekendgemaakt door het Britse koningshuis en heeft heel wat verwijzingen naar haar vroegere woonplaats Californië.

Het wapenschild heeft een blauwe achtergrond, die de Stille Oceaan moet voorstellen. Aan de rechterkant staan er twee gouden lijnen, die staan voor de zon. Beide verwijzen ze naar Californië, de Amerikaanse staat waar Meghan Markle opgroeide.

Onder het wapenschild staan er gouden klaprozen, de Californische staatsbloem. Al is er ook het meloenboompje te zien, een bloem die groeit op het domein van Kensington Palace.

Woord

Maar naast verwijzingen naar Californië is er ook aandacht voor de kracht van het woord. De drie veren aan de rechterkant van het schild staan daar bijvoorbeeld voor symbool. Maar ook in de vogel aan de rechterkant - die Meghan Markle zelf moet voorstellen - zou een verwijzing zitten. De vogel staat met zijn bek open, wat een symbool voor de kracht van communicatie zou moeten zijn. 

Aan de linkerkant van het schild staat dan weer een leeuw, die haar man prins Harry moet voorstellen. De hele linkerkant van het wapenschild staat daarnaast in het teken van het Verenigd Koninkrijk, haar nieuwe thuis.

Queen

Het schild werd ontworpen door The College of Arms en mocht pas aan de wereld worden getoond nadat koningin Elizabeth haar toestemming had gegeven. 

Meest gelezen