Microsoft bevestigt problemen bij update Windows 10 op sommige computers

Meerdere computers die op Windows 10 draaien, hebben problemen gekend na een recente update van het besturingssysteem. Dat bevestigt Microsoft België, na berichten onder meer in de Franstalige kranten. Het softwarebedrijf is op de hoogte van de problemen en werkt samen met Avast, een ontwikkelaar van antivirus­programma's, aan een oplossing.

Na de update kunnen problemen optreden als een zwart scherm dat verschijnt of programma's die verdwijnen, zodat de computer tijdelijk onbruikbaar wordt. Het probleem lijkt verbonden te zijn aan het antivirusprogramma van Avast, klinkt het bij Kathleen Dewaele, woordvoerster van Microsoft België.

Microsoft vraagt de gebruikers om de voorgestelde updates te blijven uitvoeren. "Deze updates zijn belangrijk en noodzakelijk om mogelijke nieuwe cyberaanvallen op te lossen."

Wie getroffen is door het probleem, kan contact opnemen met Microsoft om het op te lossen. "Er zijn enkele procedures die gevolgd moeten worden, het probleem is gemakkelijk op te lossen."

Meest gelezen