Ook derde deel van Ford-terrein is verkocht

De Vlaamse regering heeft vandaag 42 ha grond van het vroegere Ford-terrein in Genk verkocht aan Genk Green Logistics. Daar zullen logistieke activiteiten opgezet worden: de opslag en het vervoer van goederen.

Het Ford-terrein is opgesplitst in drie zones.Op de zone A komen gemeenschappelijke functies voor alle bedrijven in de buurt. Zone C biedt plaats aan bedrijven die over het Albertkanaal goederen vervoeren. Vandaag is zone B verkocht. Daar zullen Group Machiels en Intervest een logistiek complex  bouwen, dat op termijn 250.000 m² groot zal zijn.

Het gebouw wordt duurzaam en de ruimte zal zo goed mogelijk benut worden. De initiatiefnemers verwachten er vooral bedrijven uit de e-commerce zoals onlineverkopers, dienstverleners en zelfs bedrijven uit de slimme maakindustrie. Ze rekenen op 1100 tot 1500 jobs. In 2020 moet het eerste gebouw klaar zijn, 5 jaar later het hele complex. Het zou 120 tot 150 miljoen euro kosten.

 

Meest gelezen