ImageGlobe

Privacyactivist dient klacht in tegen Instagram

De Oostenrijkse advocaat en privacyactivist Max Schrems dient een klacht in tegen Instagram bij de Belgische Privacycommissie, die sinds vrijdag de nieuwe naam Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) draagt. Hij wachtte voor het opstarten van de procedure tot de nieuwe Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR) van kracht werd. Dat schrijft Le Soir.

De Oostenrijker Max Schrems voert al jaren een strijd tegen Facebook, het moederbedrijf van Instagram. Schrems strijdt voor meer privacy en richtte in het kader daarvan onder meer de ngo Noyb op: 'My privacy is none of your business'.

Daarmee richt hij nu, in België, zijn pijlen op de foto-app Instagram. Schrems klaagt aan dat Instagram gebruikers dwingt om het nieuwe privacybeleid te aanvaarden. Het bedrijf zou een boete riskeren tot 1,3 miljard euro. De ngo heeft ook al Google aangevallen in Frankrijk, Whatsapp in Duitsland en Facebook in Oostenrijk. 

Meest gelezen