"Start je dag" live van op de boerderij!

Het is de Week van de Korte Keten, een week om de kloof tussen de boer en zijn klanten kleiner te maken. Daarom zijn Jeroen en weerman Eric van "Start je dag" op Radio 2 vanmorgen te gast op boerderij 't Waterbos in Herent. 

Sinds 1999 staan Pieter en Jessie in hun boerderij in Veltem-Beisem, een deelgemeente van Herent. Intussen zijn er drie kinderen én een hoevewinkel bij gekomen. Lekker druk dus elke dag, maar het koppel geniet van het directe contact met de klanten. Zij werken dan ook graag mee aan De Week van de Korte Keten. "Het is fijn om onze producten rechtstreeks te verkopen in onze hoevewinkel. Ze zijn vers, je hebt minder kosten én ze zijn seizoensgebonden. Iedereen dus blij."

Portie vlees

Ook van het vlees op de boerderij gaat niets verloren. "We slachten maandelijks 3 à 4 koeien voor een vast cliënteel. Dat verkopen we per portie zodat we nooit met een overschot zitten. Bovendien wonen alle klanten in de buurt. Net als onze leveranciers." Een mooi voorbeeld dus in deze Week van de Korte Keten

Meest gelezen