Nicolas Maeterlinck

Stormschade legt treinverkeer tussen Leuven en de luchthaven van Zaventem tot 4 juni stil

De storm die gisteren over ons land is getrokken, heeft grote schade aangericht aan het spoorwegnet in Nossegem en Zaventem, op het traject van Leuven naar de luchthaven. Tot maandag 4 juni zal het duren vooraleer er weer treinen kunnen rijden.

"Er is enorm veel water en modder op de sporen terechtgekomen", licht woordvoerder Frédéric Petit van Infrabel toe. "Over een afstand van 400 meter op het ene spoor en 600 meter op het andere, moeten we eerst alle modder verwijderen en daarna sporen en dwarsliggers uitbreken. Die moeten dan grondig gereinigd en teruggeplaatst worden, waarna er nog controles en testen volgen. We gaan er alles aan doen om tegen maandag 4 juni klaar te zijn." 

Reizigers die de volgende dagen met de trein vanuit Leuven naar de luchthaven willen of omgekeerd, zullen tot 4 juni over Brussel moeten reizen. Van daaruit is de luchthaven nog wel met de trein te bereiken. 

Meest gelezen