Twee studenten UHasselt besmet met schurft

Twee studenten van de UHasselt zijn besmet met schurft. Dat bevestigt de universiteit aan de redactie van TV Limburg. Hoe de studenten de aandoening hebben opgelopen, is nog onduidelijk. 

Omdat er tussen de besmetting en de eerste symptomen een periode van twee tot zes weken zit, bestaat de kans dat er nog meer studenten de ziekte hebben opgelopen.

De bedrijfsarts nam contact op met het Agentschap Zorg en Gezondheid. Voorlopig zijn geen extra maatregelen opgelegd. De UHasselt roept de studenten op om waakzaam te zijn en bij twijfel naar de huisarts te gaan.

Schurft?

Schurft is een besmettelijke aandoening die door de schurftmijt wordt veroorzaakt. Je kan het enkel oplopen door langdurig, intensief huidcontact met iemand die schurft heeft, via lichamelijke verzorging van iemand die besmet is en/of gezamenlijk gebruik van besmet beddengoed of kleding.

Iemand met schurft is besmettelijk zolang er mijten en eitjes van mijten aanwezig zijn. 24 uur na een effectieve behandeling is schurft niet meer besmettelijk.

Meest gelezen