Archieffoto

Meer dan 2 jaar na aanslagen in Parijs nog twee verdachten opgepakt in ons land

Meer dan twee jaar na de aanslagen in Parijs zijn er in ons land nog twee verdachten opgepakt. Een van de twee werd aangehouden, de andere werd vrijgelaten onder voorwaarden.

De twee worden ervan verdacht deelgenomen te hebben aan activiteiten van een terroristische groepering. 

Bij één van de twee - een kennis van Salah Abdeslam - viel de politie enkele dagen na de aanslagen in Parijs op 13 november 2015 al eens binnen. De speurders waren toen koortsachtig op zoek naar de terreurverdachte. Later dat jaar werd hij ook al eens opgepakt en aangehouden, maar begin 2016 werd hij vrijgelaten omdat er niet genoeg bewijzen waren dat hij schuldig was. De man is nu opnieuw opgepakt en aangehouden. Een tweede verdachte is vrijgelaten onder voorwaarden. 

Meest gelezen