Video player inladen...

Vlaanderen ruimt modder na de wolkbreuk van gisteren

Door water en modderoverlast rijden er nog altijd geen rechtstreekse treinen van Leuven naar de luchthaven van Zaventem. Het onweer dat gisteravond over Vlaanderen getrokken is, veroorzaakt op verschillende plaatsen nog problemen. De brandweer wordt overstelpt met oproepen. Op vele plaatsen wordt er gepompt en modder geruimd. 

De overvloedige regen heeft zware overlast veroorzaakt op verschillende plaatsen in Vlaanderen. Aalter in Oost-Vlaanderen en Tongeren in Limburg kregen de volle laag. Straten en kelders liepen er onder water. In Vlaams-Brabant is de rand rond Brussel het zwaarst getroffen. Van Grimbergen tot Zaventem en Kortenberg stroomde het water sommige huizen binnen. In de Kempen waren er blikseminslagen op een serre en een paar huizen. 

Geen rechtstreekse treinen Leuven-luchthaven

Tussen Nossegem en de luchthaven op de lijn Leuven-luchthaven, rijden er nog geen rechtstreekse treinen. Drie van de vier sporen zijn er onbruikbaar door de modder. "Infrabel heeft de hele nacht doorgewerkt om de sporen vrij te krijgen, maar het kan nog uren duren voor alles weer in orde is." Dat zegt Frédéric Petit van Infrabel.  "De reizigers moeten ofwel omrijden via Brussel ofwel overstappen in de stopplaats Zaventem." De treinen van Antwerpen en Brussel-Noord naar de luchthaven rijden wél normaal.

In Aalter in Oost-Vlaanderen is de brandweer nog water aan het wegpompen, onder meer aan het station.  Volgens dienstdoend burgemeester Patrick Hoste van Aalter was het weer uitzonderlijk: "Ik hoor van iedereen van de brandweer en politie dat ze dat nog niet eerder meegemaakt hadden. Het onweer was heel geconcentreerd op het centrum van Aalter.  Het aantal woningen dat water binnen gehad heeft, daar hebben we nog geen zicht op. Er zijn huizen, kelders ondergelopen. In het centrum was dat onwaarschijnlijk." 

Ook in de rest van de Vlaanderen wordt de brandweer overstelpt met oproepen. Op vele plaatsen wordt gepompt en modder geruimd.

Meest gelezen