Volvo Gent voert productie nieuw model op

Volvo Cars in Gent zal de productie van het nieuwe model XC40 opvoeren. Sinds de XC40 eind vorig jaar werd gelanceerd, zijn er al 80.000 bestellingen binnengekomen.

Het succes van de compacte SUV is goed nieuws voor de fabriek in Gent, waar ongeveer 5.000 mensen werken. Extra aanwervingen worden niet verwacht. Maar er is zoveel vraag naar het nieuwe model van Volvo dat ze er de fabriek in Gent wat voor reorganiseren. En dat hadden ze bij Volvo Cars in Gent niet verwacht. Volvo heeft de voorbij jaren geïnvesteerd in een nieuwe lijn SUV's en het eerste model op die nieuwe lijn, de XC40, is eind vorig jaar gelanceerd. En er zijn een pak meer bestellingen dan verwacht. 

Ook in China zal de productie van het model worden opgevoerd om tegemoet te kunnen komen aan de vraag op de Aziatische markt.

Meest gelezen