Video player inladen ...

Zaakvoerder traiteurbedrijf dat mogelijk met salmonella besmette maaltijden leverde: "Dit is een slag in het gezicht"

Het traiteurbedrijf uit Harelbeke hoopt dat er snel duidelijkheid komt over de oorzaak van de salmonellabesmetting. 118 kinderen in Oost- en West-Vlaanderen vertonen symptomen van besmetting. Het is nog niet duidelijk of de besmetting van de traiteurzaak komt, maar zaakvoerder Hervé Vervaeck reageert aangedaan.

Het traiteurbedrijf uit Harelbeke hoopt dat er snel duidelijkheid komt over de oorzaak van de salmonellabesmetting. Het bedrijf kwam in het oog van de storm terecht nadat 118 kinderen in Oost- en West-Vlaanderen uit 37 scholen symptomen van salmonellabesmetting vertoonden.

Bij 37 kinderen is al met zekerheid vastgesteld dat het gaat om een salmonellabesmetting. Zij aten wellicht allemaal een maaltijd van het bedrijf uit Harelbeke, dat tijdelijk gesloten is op bevel van het Federaal Voedselagentschap (FAVV).

Het is nog niet zeker dat de besmetting van de traiteurszaak komt, maar zaakvoerder Hervé Vervaeck reageert aangedaan. "Ik doe dit al meer dan 40 jaar en het is de eerste keer dat we een dag hebben dat we niet kunnen leveren", zegt hij. "Je kan ervan op aan dat ik daar van een slag in het gezicht heb en meer van dat."

Het FAVV heeft stalen genomen bij het bedrijf. Vervaeck hoopt dat de resultaten snel duidelijkheid verschaffen. "Ik wacht eigenlijk het onderzoek af van het Voedselagentschap dat overal stalen van neemt, zowel van de goederen die hier aanwezig zijn of van het materiaal , de werkoppervlakte, de frigo’s, de diepvriezer. Wij wachten af wat er is."

De oorzaak is nog onduidelijk. "Ik bied mijn excuses aan aan de ouders en de kinderen dat dat gebeurd is, als dat door onze maaltijden zou komen", zegt Vervaeck alvast.

Een gespecialiseerde firma is sinds vanmorgen het hele bedrijf aan het ontsmetten.

VIDEO: "Het journaal" sprak met zaakvoerder  Hervé Vervaeck van traiteur Esthio

Video player inladen ...