Test met zelfrijdende wagen die pakjes levert in Mechelen

In Mechelen is vanmiddag een zelfrijdend voertuig dat pakjes bezorgt uitgetest. Het ging om een primeur voor ons land.

Voor de test werd een elektrisch voertuig van een Frans bedrijf gebruikt. Het voertuig rijdt volledig op zichzelf, op een voorgeprogrammeerd traject. Met de hulp van lasertechnologie, sensoren en gps wordt de omgeving gescand en past de wagen zijn snelheid aan aan wat hij tegenkomt.

Bedoeling is vooral om minder bestelwagens in de stad te hebben. Zonder chauffeur betekent dat het voertuig ook pakjes kan leveren op momenten dat mensen liever niet werken. De pakjes moeten natuurlijk nog wel op een bepaalde plek worden ingeladen en bij het afleveren moet er ook nog iemand het pakje uit het voertuig halen. De technologie is nog in volle ontwikkeling. Het zal wellicht nog enkele jaren duren voor er zulke voertuigen rondrijden.

Meest gelezen