Zwaar ongeval met vrachtwagens op E34 in Turnhout

Om 14.30 uur vanmiddag zijn twee vrachtwagens en een lichte vrachtwagen op elkaar gebotst op de E34 ter hoogte van Turnhout-West. Het ongeval gebeurde enkele honderden meters voor de wegenwerken. Niemand raakte gewond. 

Op de plaats van de wegenwerken moet het verkeer door de middenberm naar versmalde rijstroken. Een lichte vrachtwagen merkte de file te laat op en botste op een voorliggende vrachtwagen. De laadcabine van de lichte vrachtwagen brak af, waardoor de rijbaan bezaaid raakte met brokstukken. De brandweer is volop bezig om die op te ruimen. 

Nog een andere vrachtwagen, die een stalen plaat vervoert van 18 ton, zag het ongeval gebeuren en week uit naar rechts. Hij ging over de afrit en kwam in de gracht in de berm tot stilstand. 

Momenteel is de E34 versperd. Eerst zal de snelweg worden vrijgemaakt, daarna wordt de afrit afgesloten en wordt die vrachtwagen getakeld. Het verkeer kan stapvoets passeren langs de dienstweg van de op- en afrit.

vrachtwagen belandde in de grasberm na ongeval

Meest gelezen