Video player inladen...

Aardbeving met kracht van 3,1 in Limburg

In de provincie Limburg heeft zich vannacht vlak bij de grens met Nederland een aardbeving voorgedaan met een kracht van 3,1. Dat blijkt uit de gegevens van de Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB).

De beving gebeurde om iets voor 00.45 uur en had een kracht van 3,1. Het epicentrum lag volgens de KSB op 8,6 kilometer diepte in Molenbeersel, deel van de grensgemeente Kinrooi. Op sociale media hebben verschillende mensen gemeld dat ze de beving gevoeld hebben.

Weerman Frank Deboosere legt uit dat de aarde wel vaker beeft. Waarom werd deze aardbeving dan toch door heel wat mensen gevoeld vannacht? "Het was een vrij ondiepe beving, op 8 kilometer ongeveer. Vandaar dat de aardbeving goed voelbaar was. Het lijkt dan alsof de metro langskomt."

Toch relativeert Deboosere ook. "Het kan veel erger, we leven in een vrij veilig land qua aardbevingen."

Bekijk hier het item uit het Journaal van 13 uur

Video player inladen...

Meest gelezen