Video player inladen...

Europa-park opnieuw open na zware brand

In een attractiepark in het zuidwesten van Duitsland is gisteren een felle brand uitgebroken. Het vuur ontstond in een loods en is daarna overgeslagen naar twee attracties. Drie brandweermannen raakten bevangen door de rook. Vandaag kan het park opnieuw opengaan, laat de directie weten via Twitter.

De brand ontstond in een loods aan de attractie "Piraten van Batavia" in het Europa-Park. "Het vuur breidde zich snel uit", meldt de brandweer. De brandweer probeerde te voorkomen dat het vuur naar andere attracties overslaat en kreeg het vuur laat in de avond onder controle.

Op het moment dat de brand ontstond, waren er zo'n 25.000 bezoekers. Van de bezoekers raakte niemand gewond, drie brandweermannen werden bevangen door de rook.

Vandaag gaat het park gewoon opnieuw open, de zone waar de brand heeft gewoed, zal wel gesloten blijven.

Europa-Park bevindt zich in Rust, in de deelstaat Baden-Württemberg, vlak bij de Franse grens, niet ver van Straatsburg. 

Meest gelezen