2018 Invision

Hugh "it's complicated" Grant: eindelijk netjes getrouwd

De Britse acteur Hugh Grant (57) is vrijdag getrouwd met de Zweedse televisieproducer Anna Eberstein (39). De twee hadden al zes jaar een relatie, eerder dit jaar is hun derde kind geboren. Hugh Grant werd bekend met romantische komedies als "Four Weddings and a Funeral" en "Love Actually". En met zijn eigen uiterst ingewikkelde liefdesleven.

Hugh Grant (57), de Britse acteur die bekend werd met grappige en romantische filmkomedies als "Four Weddings and a Funeral", "Notting Hill" en "Love Actually" is eindelijk zelf in het huwelijksbootje gestapt. Hij gaf vrijdag zijn jawoord aan de Zweedse televisieproducer Anna Eberstein (39), tijdens een intieme plechtigheid in het registratiekantoor van de wijk Kensington and Chelsea in Londen (waar Notting Hill overigens deel van uitmaakt). 

Hugh Grant droeg een eenvoudig blauw pak, de bruid een korte witte jurk. Na de sobere en discrete plechtigheid verdween het koppel met enkele familieleden naar een niet nader bekende bestemming. 

Grant en Eberstein hebben al zes jaar een relatie. Ze kregen in maart van dit jaar hun derde kind samen. Maar Grants liefdesleven verliep allesbehalve rechtlijnig. Zijn relatiestatus kon tot voor kort omschreven worden als: "it's complicated". 

Hugh Grant en Anna Eberstein
2018 Invision

It's complicated

In september 2011 werd Grant vader van een dochter, Tabitha. De moeder was de Chinese Tinglan Hong, met wie hij naar eigen zeggen een tijdelijke relatie had. De Chinese naam van zijn dochter is Xiao Xi, wat "blije verrassing" betekent.

Een jaar later, in september 2012, kreeg Grant een kind met de Zweedse tv-producer Anna Eberstein: zoontje John Mungo Grant.

Vervolgens was Grant opnieuw samen met Tinglan Hong, en kreeg hij met haar een tweede kind, zoontje Felix Grant, in 2013.

Daarna was Grant opnieuw samen met Eberstein. Met haar kreeg hij ook een tweede kindje,  in december 2015. En eerder dit jaar dus een derde.

Aan het begin van zijn carrière had Hugh Grant dertien jaar lang een relatie met de Britse actrice Elizabeth Hurley. Die werd overschaduwd door een seksschandaal. Grant werd opgepakt omdat hij in Los Angeles op een publieke plaats niet ver van Sunset Boulevard orale seks had met een prostituée, Divine Brown. Grant kreeg een voorwaardelijke straf en een boete, en moest een cursus over de risico's van AIDS-besmettingen volgen.

A very English scandal

Op dit moment schittert Hugh Grant in de driedelige BBC-miniserie "A very English scandal". Die gaat over het waargebeurde verhaal van Jeremy Thorpe, destijds partijvoorzitter van de Britse Liberale partij. Thorpe was homoseksueel en bleek bereid om een vorige partner te laten vermoorden, om te vermijden dat zijn seksuele geaardheid aan het licht zou komen. 

De moord is nooit uitgevoerd - al was er wel een klungelige poging - maar Thorpes geheim kwam wel aan het licht. Er kwam een proces, maar Thorpe werd nooit veroordeeld. Over zijn politieke carrière kon hij wel een kruis maken. 

Meest gelezen