Op vijf plaatsen brandgesticht in Brugse hotelschool

In hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge, in West-Vlaanderen, is brandgesticht. Dat gebeurde vlak voor de opendeurdag. Een onbekende man stichtte brand in de kantoren van de school. Over zijn motief is nog niets bekend.

Toen medewerkers van de hotelschool vanmorgen voorbereidingen wilden treffen voor de opendeurdag, merkten ze dat er wat mis was. "Een collega van mij had plotseling een onbekende naast zich staan", vertelt preventieadviseur Gert Rots. "Die leek beschonken en liep weg. Kort daarna merkten we een brandgeur op."

De brandweer werd gewaarschuwd en die trof op vijf verschillende plaatsen een brandhaard aan. Er werd brandgesticht in de kantoren van de school, de praktijkruimtes bleven gevrijwaard. Die bevinden zich in een ander gebouw en daarom kan de opendeurdag ook gewoon doorgaan. 

Een 22-jarige man kon opgepakt worden. Over het motief van de dader is nog niets bekend. De politie is een onderzoek gestart. 

Meest gelezen