Video player inladen ...

Tienduizenden Fransen de straat op tegen het beleid van president Macron

In Frankrijk hebben opnieuw tienduizenden mensen tegen het hervormingsbeleid van president Emmanuel Macron geprotesteerd en meer sociale rechtvaardigheid geëist. Volgens de vakbond CGT waren alleen al in Parijs 80.000 betogers, volgens de politie waren het er 21.000. Een 60-tal organisaties had tot de zogenoemde "Marée populaire" opgeroepen, waaronder verschillende vakbonden en de linkse partij "La France Insoumise".

Al maanden betogen linkse critici tegen verschillende hervormingsplannen van president Emmanuel Macron, die ze als de "president van de rijken" bestempelen.

Slogans als "Laat ons de regering aan het wankelen brengen" of "Verwaarloosd, Genegeerd" stond bijvoorbeeld op de borden te lezen, waarmee de mensen in Parijs, Nantes, Marseille, Montpellier en Lyon voor gelijkheid en solidariteit demonstreerden.

Volgens nieuwszender BFMTV is in de marge van de betoging in Parijs een politieagent gewond geraakt door een projectiel. Gote incidenten waren er echter niet. Na de zware rellen tijdens de demonstraties van 1 mei in Parijs zijn de veiligheidsmaatregelen voor betogingen uitgebreid.