Virgin-baas Richard Branson volgt zelf opleiding tot astronaut

Sir Richard Branson, de man die aan het hoofd staat van het Virgin-imperium, krijgt een opleiding tot astronaut om in de nabije toekomst zelf de ruimte in te gaan, dat heeft hij aan de Britse openbare omroep BBC verteld.

Virgin Galactic is een van de vele activiteiten waarmee de 67-jarige Richard Branson aan ruimtetoerisme wil doen.

"Ik ga voor een astronautentraining, een fitnesstraining en andere trainingen, zodat mijn lichaam het hopelijk zal aankunnen wanneer ik de ruimte in ga", aldus de miljardair. Hij voegt eraan toe dat dit geen kwestie van jaren, maar van maanden is. "Het is zo nabij. Er liggen opwindende dagen in het verschiet."

  Ik ga voor een astronautentraining, een fitnesstraining en andere trainingen, opdat mijn lichaam het hopelijk zal aankunnen wanneer ik de ruimte in ga

Richard Branson

Met het in 2004 gestichte Virgin Galactic concurreert Branson met Elon Musk (Tesla, SpaceX) en Jeff Bezos (Amazon en ruimtevaartbedrijf Blue Origin) om als eerste op pure commerciële basis aan ruimtetoerisme te doen. Rusland deed het al en wil het nog doen, in het bijzonder door gefortuneerden trips naar het Internationaal Ruimtestation aan te bieden. Maar dit gebeurt nog altijd met infrastructuur van overheden. (Zo betaalt België ook mee aan het ISS).

Ongeluk met Virgin Galactic

Eerder dit jaar liep een supersonische test met het ruimteschip SpaceShipTwo, dat met een vliegtuig wordt gelanceerd, goed af. In 2014 kwam bij een ongeluk met het eerste ruimteschip van Virgin Galactic een piloot om het leven en raakte een tweede zwaargewond.

Meest gelezen