Voor de barbecueërs onder u: doe het vandaag want morgen kan het weer onweren

Zonnekloppers en barbecueërs, hopelijk hebt u genoten van een zomerse prachtdag en kan u vanavond nog een terrasje meepikken. Want morgen keren we terug naar het weer van de afgelopen dagen: hoge temperaturen - dat wel - maar wel onweerachtig in de late namiddag en 's avonds.

"Morgen zal het nog altijd warm zijn, met temperaturen tot 30 graden in de Kempen", zegt weerman Frank Deboosere. "Maar in de late namiddag en 's avonds krijgen we meer wolken en kan het lokaal ook fel gaan onweren. Daarbij kan ook hagel vallen."

Het  is pas op het allerlaatste moment dat wolken als kool beginnen groeien

Weerman Frank Deboosere

"Vraag mij niet waar het juist gaat onweren of hoe laat", zegt de weerman nog. Hij verwacht wel dat de onweders van zuid naar noord of van zuidoost naar noordwest gaan trekken. "Maar we kunnen maar 1 à 2 uur op voorhand bepalen of en waar het gaat onweren", aldus Deboosere. "Nu is er helemaal niets te zien op de weerkaarten. Het  is pas op het allerlaatste moment dat wolken als kool beginnen groeien."

Nog tot en met woensdag hebben we te maken met mogelijk onstuimig zomerweer. "In het tweede deel van de week wordt het iets minder warm en zullen de buien ook minder hevig zijn", zegt Deboosere nog. Hij voorspelt dan normale maximumtemperaturen van 20 à 22 graden.

Warm weer en zwoele nachten: daarbij horen ook enkele waarschuwingen. Oudere mensen letten er best op dat ze voldoende water drinken, in de zon smeer je je best in en voor hooikoortslijders begint de moeilijke periode van de graspollen.

Meest gelezen