Brussels Airlines annuleert ook vandaag vluchten door technische problemen

Ook vandaag moet luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines nog vluchten annuleren door technische problemen met enkele vliegtuigen. Dat bevestigt een woordvoerster van de maatschappij aan VRT NWS. Vandaag worden acht vluchten uit het schema geschrapt, onder meer naar Berlijn en Stockholm. "Alle getroffen passagiers zijn op de hoogte", klinkt het.

Al enkele dagen heeft Brussels Airlines technische problemen aan meerdere vliegtuigen. Vrijdag werden er nog 12 vluchten geannuleerd. Toen waren er zowel problemen met vliegtuigen uit de eigen vloot, als met de vliegtuigen van onderaannemer Cityjet.

De vliegtuigen van Brussels Airlines zelf zijn ondertussen allemaal opnieuw in gebruik, laat de maatschappij weten. Er zijn enkel nog problemen met de vliegtuigen van Cityjet. 

Voor vluchten op minder drukke bestemmingen gebruikt Brussels Airlines kleinere toestellen van het type Sukhoi Superjet, een vliegtuig van Russische makelij (zoals het vliegtuig op de foto bovenaan). Deze toestellen worden gehuurd bij Cityjet, een Ierse luchtvaartmaatschappij. Maar de Sukhoi's kampen met technische problemen waardoor de toestellen voorlopig aan de grond moeten blijven staan. Wanneer de problemen opgelost zullen zijn, is nog niet duidelijk. 

Meest gelezen