© Thomas PADILLA

Franse radio- en televisieverteller Pierre Bellemare gestorven

Pionier Pierre Bellemare was een van de bekendste mediafiguren in Frankrijk. Hij werd 88 jaar.

Schrijver, radiomaker, zanger, verteller, televisiegastheer en producer: Pierre Bellemare was het allemaal in zijn lange carrière van meer dan 60 jaar. In Frankrijk was zijn stem overbekend. Er komen dan ook veel reacties  en herinneringen.

Bellemare begon bij het radiostation Paris Inter, werkte voor Radio Luxembourg en vooral voor de privézender Europe 1. 17 jaar lang was hij de gastheer van de middagshow. Op RTL was hij meer dan twee decennia een van de vaste gasten van de humoristische uitzending "Grosses têtes". 

Op de radio was Bellemare een sappige verteller van "waargebeurde verhalen". Die werden in een 40-tal boeken gebundeld. Bellemare schreef ook enkele romans.

Teleshopping

Op de Franse televisie presenteerde hij het spelprogramma "Télé Match" en voorts "La tête et les jambes", "La caméra invisible", "Pas une seconde à perdre, "Pièces à convictions" en vele andere shows.  

Bellemare zocht de mosterd vaak in de Verenigde Staten; in de jaren 50 haalde hij de autocue naar Frankrijk en in de jaren 80 de eerste teleshoppingprogramma’s.

Zelf gaf hij de voorkeur aan radiowerk, "omdat hij daarbij onzichtbaar was".

Meest gelezen