Mark Tijsmans kandidaat voor N-VA in Antwerpen

De acteur, schrijver en zanger Mark Tijsmans zal bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober op de lijst staan van de N-VA in Antwerpen. Hij heeft de 51e plaats. Dat schrijft De Zondag. Naar eigen zeggen wil hij de brug maken tussen zijn partij en de culturele sector. "Ik wil de mensen duidelijk maken dat de N-VA niet de baarlijke duivel is", aldus Tijsmans.

Tijsmans werd bekend in Vlaanderen dankzij z'n rol als Wilfried Pasmans in de televisieserie "Flikken". Hij speelde ook mee in "Thuis" en presenteerde op Ketnet. Daarnaast speelde hij ook mee in verschillende musicals.

Nu maakt hij dus de overstap naar de politiek, weliswaar onderaan de lijst: Tijsmans krijgt de 51e plaats, op een totaal van 55 plaatsen.

Tijsmans heeft naar eigen zeggen enkele maanden geleden een lidkaart aangeschaft. "Ik hou van de nieuwe, frisse wind die waait in Antwerpen dankzij de N-VA", laat hij optekenen. Daarna werd hij zelf benaderd door de partij met de vraag om op de lijst te staan.

De N-VA wil volgens Tijsmans de hand uitsteken naar de culturele sector. "Ik voel dat weinig mensen in mijn sector openlijk hun steun voor de N-VA durven uitspreken. Ik wil duidelijk maken dat de N-VA niet de baarlijke duivel is, dat de partij niet al het culturele geld wil afpakken."

Meest gelezen