Onweer in Limburg: wateroverlast, blikseminslagen en modderstromen

Door hevige regenbuien en onweer is in het oosten en zuiden van Limburg gisteren wateroverlast ontstaan. Op een aantal plaatsen is ook de bliksem ingeslagen. 

In Genk sloeg de bliksem in op een woning aan de Nieuwstraat (foto). Een deel van de viel  op de auto van de buren. De omgeving zat door de inslag een poos zonder teledistributie. 

Aan de Bosdel en de Houtblookstraat sloeg de bliksem telkens in op een boom. De bomen werden ontworteld. Zelfs op de oude schachtbokken van Winterslag sloeg de bliksem in. Niemand raakte gewond, maar een veiligheidsnet denderde wel naar beneden.

In Diets-Heur bij Tongeren ontstonden modderstromen door hevige regenbuien. Het water sleurde het zand van de velden op de straten en in enkele achtertuinen.

De brandweer had de handen vol om de straten weer schoon te spuiten. Enkele kelders kregen ook water binnen. Ook in Lanaken en Maasmechelen stonden straten eventjes blank tijdens een hevige hagelbui. Een blikseminslag in Maasmechelen zette ook daar een buurt een tijdlang zonder stroom.

Meest gelezen