AP2010

Qatar verbiedt producten uit Golfstaten die hen isoleren

Het ministerie van Economie in Qatar heeft een richtlijn uitgevaardigd die de verkoop verbiedt van producten uit de Golfstaten die achter de boycot tegen Doha zitten. Winkels moeten alle producten uit Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), Bahrein en Egypte onmiddellijk uit de rekken halen.

Met de maatregel wil de Qatarese regering naar eigen zeggen de consumenten beschermen. Het ministerie van Economie zal controles uitvoeren om te verzekeren dat de richtlijn wordt gerespecteerd.

Op 5 juni 2017 verbraken Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), Bahrein en Egypte hun diplomatieke relaties met Qatar en stelden ze ook een handelsboycot in. De landen beschuldigen Doha ervan terroristen te ondersteunen en te vriendschappelijke banden te hebben met Saudi's (soennitisch) regionale rivaal Iran (sjiitisch).

Ondanks de boycot, geraken nog heel wat producten vanuit de Golfstaten binnen in Qatar, dat nu vooral voedingswaren importeert uit Turkije, Marokko en Iran.

Meest gelezen