Verdachte van brandstichting in Brugse hotelschool vrij onder voorwaarden

De man die verdacht wordt van brandstichting in de Brugse hotelschool Ter Groene Poorte, is vrij onder strenge voorwaarden. Gisteren werd er in de hotelschool op verschillende plaatsen brandgesticht.

Vlak voor de opendeurdag brak een brand uit in de kantoren van de bekende Brugse hotelschool. Tijdens de bluswerken vond de brandweer verschillende brandhaarden, wat wees op brandstichting. Al snel werd een verdachte gearresteerd. Het zou gaan om een 22-jarige man die zich in de buurt van de brand bevond op het moment van de feiten.

De verdachte is intussen voor de onderzoeksrechter verschenen, die hem vrijlaat onder strenge voorwaarden. De man krijgt niet alleen een uitgaansverbod, maar ook een alcoholverbod. Hij was geïntoxiceerd op het moment van de feiten. Over zijn motieven is nog steeds niets bekend.

Meest gelezen