Video player inladen...

Zware brand in loodsen bij Brecht onder controle, brandweer blust na 

In Sint-Lenaarts, bij Brecht, heeft er een grote brand gewoed in twee loodsen op een industrieterrein. Dat ging gepaard met een grote rookontwikkeling. Volgens de gemeente is de brand onder controle, maar de brandweer blust momenteel nog na.

In twee loodsen op een industrieterrein in de buurt van Brecht heeft vanochtend een grote brand gewoed. De dikke zwarte rookpluim was vanop kilometers afstand te zien. Door de grote rookontwikkeling vroeg de politie aan de omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden. Door de rook was er ook even hinder op de E19 Antwerpen-Breda. 

De gemeente laat weten dat de brand momenteel onder controle is. "Maar de brandweer blust nog volop na", vertelt burgemeester Luc Aerts (CD&V). Hoe de brand ontstaan is, is nog niet duidelijk. Op de loodsen liggen asbestplaten, maar volgens de gemeente is er geen verspreiding van schadelijke materialen. De gemeente doet wel nog metingen.

Lees verder onder de tweet.

Volgens de burgemeester is de schade enorm: "We moeten zonder meer spreken van een total loss van de bedrijfshallen. De brandweer heeft nog geprobeerd om enkele voertuigen te redden, wat gelukt is. Maar verder is er veel schade."

Video player inladen...

Meest gelezen