Videospeler inladen...

Chelsea-baas Abramovitsj wordt Israëlisch staatsburger

De Russische oliemiljardair en eigenaar van voetbalclub Chelsea is Israëlisch staatsburger geworden. Gisteren is hij aangekomen in Tel Aviv. 

Abramovitsj stamt uit een Joodse familie. In Israël bestaat het recht op terugkeer. Dat betekent dat buitenlandse Joden Israëlisch staatsburger kunnen worden.

Abramovitsj had problemen met het verlengen van zijn visum in Groot-Brittannië. Dat had te maken met de zaak Skripal. De vergiftiging van deze dubbelspion en zijn dochter heeft de relaties tussen Groot-Brittannië en Rusland op scherp gezet. De Britse regering heeft Russische diplomaten het land uitgezet en heeft aangekondigd jacht te maken op Russische oligarchen.

Abramovitsj woont al 15 jaar in Londen maar heeft nooit een permanente verblijfsvergunning gekregen. Zijn vermogen wordt geschat op zo'n 9 miljard euro. Dat maakt hem meteen de rijkste persoon in Israël. 

Meest gelezen