Christophe Deborsu deelt aardbeien uit in Gent

De bekende Waalse journalist Christophe Deborsu heeft aardbeien uitgedeeld in het centrum van Gent. Hij wil daarmee de stad Namen promoten bij de Vlamingen.

Christophe Deborsu is geboren en getogen in Namen, en hij wil (samen met de toeristische dienst van Namen) zijn stad nog bekender maken bij de Vlamingen. Door ze te charmeren met aardbeien uit Wépion, deelgemeente van Namen. Deborsu deelde de aardbeien uit op de Graslei in Gent. Ondertussen zorgde een Waalse folkloregroep voor de nodige ambiance. 

Namen is bij de Vlamingen nu al de populairste stad van Wallonië. Maar er mogen gerust nog meer Vlaamse toeristen afzakken naar de hoofdstad van het Waalse gewest. Want Namen heeft heel veel troeven. Het is, net zoals Gent, een stad aan het water met een gezellig stadscentrum. En ook de citadel van Namen is een bezoekje waard.

Om de Vlaamse toeristen nog meer aan te trekken, gaat Namen proberen om ze nog beter in het Nederlands te ontvangen. En eind juni organiseert Namen ook een Vlaams weekend.   

Meest gelezen