Deze Barbie-kinderauto is niet langer zo onschuldig als men denkt

Het zal weinig jonge kinderen gegund geweest zijn, maar dromen mocht in ieder geval van een opvallende Power Wheel-wagen waarmee Barbie en haar vriendjes en vriendinnetjes konden rondgereden worden. Maar niet alleen voor kinderen blijkt hij een gegeerd hebbeding te zijn, ook voor Edwin Olding was de "plastieken" Ford Mustang van deze Barbie-collectie een droom om te hebben. Al voegde deze Amerikaan samen met zijn vrienden wel wat paardenkracht toe. En het werd al snel duidelijk, hoe roze en onschuldig het wagentje ook moge zijn, zo onschuldig was hij niet meer…

Olding op autowebsite The Drive: "Ik wilde de schattigste wagen van Barbie omvormen tot een kart. Wat geen eenvoudige opdracht leek, omdat de mustang slechts een erg kleine elektrische motor en plastieken banden heeft. Daarom heb ik alles dat binnenin de wagen zat er uitgegooid en de carrosserie opnieuw gebouwd op een bestaande go-kart. Maar ook dat zorgde voor problemen omdat beide delen, go-kart en Mustang, niet dezelfde grootte hadden. De motor haalden we dan van een Honda CRF 230 Dirt Bike. Vier dagen lang hebben we eraan gewerkt."

De hele omvorming werd in een time lapse-video vastgelegd:

Uiteindelijk kon het schattige Barbie-autootje een snelheid halen tot 110 kilometer per uur. En dan is het natuurlijk opletten geblazen. Zo concludeerde Top Gear op zijn website alvast: "De auto ziet er bovenal hilarisch uit om mee te spelen. De Barbie-Mustang doet echter vrijwel direct wat je van een Barbie-Mustang verwacht: anderhalve minuut de video in vliegt ie de bocht uit. Het loopt gelukkig allemaal goed af."

Of, "Ken en Barbie blijven maar beter binnen in hun droomvilla", zoals blijkt uit de volgende beelden:

Meest gelezen