Directrice De Horizon in Aalst ontslagen na fraude

De directrice van De Horizon in Aalst, een school voor buitengewoon onderwijs, wordt toch ontslagen omdat ze fraude pleegde. De scholenkoepel startte eerder al een tuchtprocedure op en besloot de vrouw de deur te wijzen. Maar de directrice ging in beroep. Ook daar krijgt ze nu ongelijk. Ze kan wel nog naar de Raad van State stappen om het ontslag aan te vechten. Al sinds de start van de tuchtprocedure is de vrouw preventief geschorst.

De scholenkoepel van het GO-onderwijs nam eerder al de beslissing om de directrice te ontslaan. Uit een intern onderzoek was gebleken dat er ernstige aanwijzingen van fraude waren. De vrouw zou geld van de school gebruikt hebben om onder meer een smartphone, laptop, designlampen en 50 flessen cava te kopen. De zaak kwam aan het licht na anonieme getuigenissen nu ongeveer een jaar geleden.

De directrice ging tegen de beslissing in beroep maar ook daar wordt het ontslag nu bevestigd. Ze kan nu nog naar de Raad van State stappen om de beslissing aan te vechten, maar of dat ook gebeurt wil haar advocaat nog niet bevestigen. 
 

Meest gelezen