Belga

Na "De fiscus" binnenkijken bij de crisiscel van Binnenlandse Zaken

Na de populaire reeks "De fiscus" vorig jaar werken zender Eén en het productiehuis Sylvester samen aan een programma waarbij de crisiscel van de overheidsdienst Binnenlandse Zaken wordt gevolgd. Dat meldt Het Nieuwsblad en is bevestigd. Het nieuwe programma heeft als voorlopige titel "De veiligheid van het land".

Waar "De fiscus" de ambtenaren van de FOD Financiën volgde, is het nu de beurt aan de FOD Binnenlandse Zaken. Het Crisiscentrum coördineert bij terreurdreiging, waakt over grote evenementen als Tomorrowland, maar volgt evengoed een bezoek op van de Amerikaanse president Donald Trump aan ons land (foto onder).

Het nieuwe programma "De veiligheid van het land" zal de voorbereidingen filmen net als de veiligheidsdiensten op het terrein (waar mogelijk). Een exacte datum voor uitzending van de reeks is er evenwel niet, wellicht in de loop van volgend jaar.

Meest gelezen