Politie op zoek naar verdwenen obus in Bocholt

In Bocholt is een obus vermist. De politie roept de betrokkenen en getuigen op om zich dringend te melden.

Zondag in de namiddag haalde een magneetvisser een obus uit het kanaal van Bocholt ter hoogte van de Kreyelerweg. Hij verwittigde de politie omdat het verroeste voorwerp wel eens erg gevaarlijk zou kunnen zijn. De plaats waar het tuig lag werd afgezet, tot ontmijningsdienst Dovo zou komen om de obus onschadelijk te maken. Helaas, toen de ontmijners rond 21.00 uur aankwamen, was de obus verdwenen.

Gevaarlijk

Dovo waarschuwt dat een oorlogstuig, ook al is het helemaal verroest, erg gevaarlijk is. “In dit geval gaat het om een afgevuurd projectiel met gewapend ontstekingsmechanisme. Elke aanraking of verplaatsing kan gevaarlijk zijn”, waarschuwt DOVO. Vorige week nog is een 38-jarige West-Vlaming omgekomen toen hij een gevonden obus wilde openen met een slijpschijf.

Aan de betrokkenen en aan mogelijke getuigen wordt dringend verzocht zich te melden bij de politiezone CARMA.

Meest gelezen