Videospeler inladen...

Brusselse avondspits verliep vlotter dan chaotische ochtendspits rond Meiserplein

Na de verkeerschaos in de ochtendspits rond het Brusselse Meiserplein is de avondspits vlotter verlopen. Automobilisten werd aangeraden de ruime omgeving van het Meiserplein te vermijden. 

De vernieuwing van de Reyerstunnels is in een nieuwe fase gekomen, waardoor drie van de zes tunnels gesloten zijn. Dat leidde vanochtend tot grote files met verschillende uren wachttijd naar en op het Meiserplein.

Er werden opnieuw problemen verwacht tijdens de avondspits, maar die verliep vlotter. Er was druk verkeer, maar chaotische toestanden zoals vanochtend bleven uit. Toen maakten automobilisten rechtsomkeer in de Montgomerytunnel, wat een zware overtreding is. 

Verkeersexpert Hajo Beeckman zet de alternatieven op een rijtje voor mensen die vanavond met de auto Brussel moeten verlaten. 

Ochtendspits

Beeckman verwacht niet dat er morgenochtend een even grote chaos als vanmorgen zal zijn, maar dat de situatie toch heel moeilijk zal blijven. Wie met de auto de stad binnenrijdt en niet in de omgeving van het Meiserplein moet zijn, kan best tijdens de spits of vlak na de spits een andere invalsroute kiezen. Dat kan via de A12, via Strombeek en Laken, ofwel via  de Tervurenlaan, ofwel via de E411. Ook hier heb je wel de dagelijkse files, maar die zullen niet zo lang zijn als aan het Reyerscomplex.

Wie toch met de auto echt in de buurt moet zijn, wordt aangeraden ruim na de ochtendspits te vertrekken. Ofwel kan je kiezen voor het openbaar vervoer omdat er zeer goede verbindingen zijn met het Meiserplein.

  • Vanaf het Noordstation rijdt tram 25 naar het Meiserplein.
  • Vanuit het Centraal Station kan je via de metro naar Montgomery, waar je kan overstappen op tram 7 of 25.
  • Het treinstation Meiser ligt op vijf minuten wandelen van het plein.
  • Een laatste alternatief, zeker met dit mooie weer, is de fiets.

Meest gelezen