Videospeler inladen...

Parijse "Spider-Man" klimt vier verdiepingen omhoog om kind te redden

Mamoudou Gassama, een Malinese immigrant zonder papieren, is de held van het moment in Frankrijk. Zaterdagavond klom hij aan een flatgebouw in Parijs vier verdiepingen omhoog om een kind van 4 te redden dat aan het balkon bengelde.

Het merkwaardige incident gebeurt rond 20 uur op zaterdag in de rue Marx-Dormoy in Parijs. Tientallen mensen staan aan een flatgebouw te kijken naar een kind dat aan het balkon op de vierde verdieping hangt te bengelen en dreigt naar beneden te vallen. 

Eén van de omstanders beslist om in te grijpen. Hij trekt zich op aan de balkonrand en in een mum van tijd klimt hij de vier verdiepingen omhoog en brengt hij het kind in veiligheid. Als hij bijna boven is, verschijnen in het naburige appartement ook mensen die het jongetje proberen te helpen, maar zij raken er net niet bij.

De reddingsactie wordt gefilmd door omstanders met hun smartphone en de beelden doen al snel de ronde op sociale media. Ze zijn intussen al door honderdduizenden mensen bekeken.

Een dag later hadden de Franse media de redder gevonden. Het gaat om de 22-jarige Mamadou Gassama, een Malinese migrant zonder papieren die enkele maanden geleden in Frankrijk aankwam. 

"Ik was met mijn vriendin op weg en we wilden naar de Champions League-finale gaan kijken, toen ik ineens allemaal mensen zag schreeuwen", vertelt hij aan Le Parisien. "Meteen ben ik de weg overgestoken en begon ik te klimmen om het kind te redden."

Gassama, die nu de Parijse "Spider-Man" wordt genoemd, is sportief maar heeft geen ervaring met klimmen. "Ik dacht niet aan de hoogte, ik dacht niet aan de risico's. Ik deed het omdat het een kind is. Ik ben dol op kinderen. Ik zou het zo opnieuw doen."

Ik dacht niet aan de risico's. Ik deed het omdat het een kind was.

De immigrant uit Mali krijgt heel wat lof voor zijn actie. Anne Hidalgo, de burgemeester van Parijs, heeft hem gebeld om hem te bedanken. Ze zegt dat de stad hem zal steunen in zijn inspanningen om in Frankrijk te kunnen blijven. Vandaag is hij ook uitgenodigd in het Elysée door president Macron.

Het jongetje heeft niets overgehouden aan het incident. Hij was alleen thuis toen het gebeurde. Zijn vader is daarover ondervraagd door de politie. 

Meest gelezen