Videospeler inladen...

Salmonella-besmetting op Oost- en West-Vlaamse scholen bijna dubbel zo groot als gedacht

De salmonella-besmetting op Oost- en West-Vlaamse scholen is bijna dubbel zo groot als gedacht. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Agentschap Zorg en Gezondheid. "We hebben nu weet van 225 zieke kinderen", zegt Joris Moonens van het agentschap. Vorige week stond het aantal op 118.

Vorige week is een salmonella-bemetting uitgebroken op verschillende Oost- en West-Vlaamse scholen. 118 scholieren werden ziek. De vermoedelijke bron is een West-Vlaams cateringbedrijf dat maaltijden levert aan de getroffen scholen.

Vandaag blijkt het aantal zieke leerlingen bijna dubbel zo groot is. "We hebben nu weet van 225 kinderen die ziek zijn geworden verspreid over 38 scholen", zegt Moonens aan VRT NWS. "Van die 225 zijn er 129 waarvan het ook zeker is dat ze ziek zijn geworden door een salmonella-besmetting."

Dat het aantal bijna verdubbeld is, wil niet zeggen dat plots veel bijkomende kinderen ziek zijn geworden. "Vorige week hadden we nog niet alle centra voor leerlingenbegeleiding (CLB) gehoord en dus nog niet alle cijfers kunnen oplijsten. Vandaar de stijging." Moonens verwacht dat ze nu een goed zicht hebben op de grootte van de besmetting. "Al kan het altijd wel zijn dat er nog meldingen bijkomen."

Meest gelezen