Videospeler inladen...

Schaarbeekse burgemeester niet tevreden na verkeerschaos van vanmorgen

De Schaarbeekse burgemeester Bernard Clerfayt (DeFI) is boos na het verkeersinfarct van vanmorgen in de buurt van het Meiserplein. Die chaos was het gevolg van een nieuwe fase in de werken aan het Reyerscomplex. Clerfayt klaagt over slecht georganiseerde wegomleidingen en een gebrek aan informatie. Hij vraagt aanpassingen en wil daarover overleg met Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A).

"Ik ben niet tevreden", zegt Clerfayt. Zijn grootste klacht is dat het verkeer op de grote verkeersassen wordt omgeleid via kleinere zijstraten, die niet geschikt zijn voor veel voertuigen. 

"De omleidingen zijn ook niet goed aangekondigd", vindt Clerfayt. Hij vraagt aanpassingen en wil daarover overleg met Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A). "Ik weet dat de bevoegde diensten maandelijks hebben vergaderd, maar volgens mijn ambtenaren werd daar veel gediscussieerd en veranderden de plannen om de haverklap. Zelf werd ik nog maar onlangs op de hoogte gebracht. Op die manier weet je nooit op welke basis je bepaalde beslissingen moet nemen." 

Meest gelezen